2016. február 4., csütörtök

Kókuszos-csokis keksz:

Nagyon fincsi ez a keksz. Az íze valóban egy kicsit hasonlít a bounty csokira. Az eredeti receptet a  sütitakarok.cafeblog-on találtam, pontosabban egy nagyon kedves ismerős ajánlotta, aki az ő ismerőse :) . A Dagály fürdő mögött nyitott egy cukrászdát is. Blogból cukrászda. Hát nem óriási. Olyan jó ilyen siker történeteket hallani. Nem az én ismerősöm, de mégis olyan büszke vagyok rá.  Ha jobb idő lesz, biztos elmegyek és "besütizek" . Már alig várom :) . Én egy kicsit át variáltam itt-ott, mert nem volt 20 dkg vajam itthon, csak 15, és lusta voltam bárhova is kimozdulni, de a végeredmény így is fantasztikus lett :)

Hozzávalók:
  • 15 dkg vaj (margarin tilos)
  • 8 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 ek. holland kakaópor
  • 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A vajat habosítsuk a cukrokkal és a tojássárgájával. Fakanállal keverjük hozzá a kakaóport, a lisztet, a kókuszt. Kézzel gyúrjuk össze, ha szükséges adhatunk hozzá még lisztet, vagy ha túl sűrű egy kis tejet. Tegyük minimum fél órára, folpackba csomagolva a hűtőbe.
A tésztából készítsünk gombócokat és lapítsuk ki a kezünkkel vagy kekszpecséttel. 180 fokra melegített sütőben süssük 10-12 percig. A tepsiről húzzuk le a sütőpapírral együtt, és tegyük egy rácsra, és így hagyjuk teljesen kihűlni. Ez fontos, mert könnyen törik. Ahogy hűl, úgy fog száradni is. Csorgassunk rá olvasztott csokit, vagy mártsuk bele az egyik felét.


Nincsenek megjegyzések: