2016. május 30., hétfő

Eperhabos roló:

Végre itt az eper szezon. Ez az egyik kedvenc édessége a páromnak, ha rajta múlna mindennap ezt enné. Idáig mindig laktózmentes Philadelphiát használtam hozzá, de nagy örömömre a Lidl-ben végre lehet kapni laktózmentes Mascarponét. Nagyon finom, könnyes édesség. Ebből minimum 3 db-ot lehet egymás után megenni, tényleg fantasztikus.

Hozzávalók:
(15db)
  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 1 tojás a lekenéshez
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl. tejszín
  • 1 csomag express zselatin fix
  • 20 dkg eper + pár szem a díszítéshez
  • 15 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • fél narancs reszelt héja


Elkészítés:
A leveles tésztát engedjük fel és lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2 mm vékonyra, úgy hogy kb. 20 cm hosszú csíkokat tudjunk vágni. Ezt kenjük meg felvert tojással. Egy pizza vágóval vágjunk 1-1,5 cm-s csíkokat. A csíkokat tekerjük fel spirál alakban a le margarinozott rolócsőre úgy, hogy a tojásos fele legyen kívül. Tepsibe állítva toljuk sütőbe, 200 fokon süssük aranybarnára.
A krémhez az epret a porcukorral és a narancshéjjal turmixoljuk össze, majd a mascarponéval habosítsuk ki. Keverjük hozzá  a zselatin fixet. A tejszínt verjük kemény habbá és óvatosan forgassuk a krémhez. Töltsük nyomózsákba és töltsük meg a rolókat. A maradék felkockázott eperrel díszítsük.



Nincsenek megjegyzések: