- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 2 tk. vanília kivonat
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 25ö dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 40 dkg eper
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 5 ek. cukor
A pudingport 3,5 dl tejben, 4-5 ek. cukorral főzzük, a csomagoláson található leírás szerint, majd hagyjuk hűlni. Néha-néha keverjük meg, hogy ne legyen "bőrös" a teteje.
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A sárgáját habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a vaníliát, a vizet és az olajat. Keverjük el és adjuk hozzá a sütőporos lisztet. Fakanállal, több részletben forgassuk hozzá a fehérje habot.
Sütőpapíros tepsibe öntjük, a kihűlt pudingot, foltokban kanalazzuk rá, és erre nyomkodjuk a megmosott, félbe vágott epreket. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és 30 percig süssük. Hagyjuk hűlni, porcukorra díszítsük.
forrás:hahopihe
Sütőpapíros tepsibe öntjük, a kihűlt pudingot, foltokban kanalazzuk rá, és erre nyomkodjuk a megmosott, félbe vágott epreket. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és 30 percig süssük. Hagyjuk hűlni, porcukorra díszítsük.
forrás:hahopihe
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése