2016. június 1., szerda

Pudingos, epres vizes piskóta:

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 25ö dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 40 dkg eper
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 5 ek. cukor
Elkészítés: 
A pudingport 3,5 dl tejben, 4-5 ek. cukorral főzzük, a csomagoláson található leírás szerint, majd hagyjuk hűlni. Néha-néha keverjük meg, hogy ne legyen "bőrös" a teteje.
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A sárgáját habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a vaníliát, a vizet és az olajat. Keverjük el és adjuk hozzá a sütőporos lisztet. Fakanállal, több részletben forgassuk hozzá a fehérje habot.
Sütőpapíros tepsibe öntjük, a kihűlt pudingot, foltokban kanalazzuk rá, és erre nyomkodjuk a megmosott, félbe vágott epreket. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és 30 percig süssük. Hagyjuk hűlni, porcukorra díszítsük.


forrás:hahopihe

Nincsenek megjegyzések: