2016. június 1., szerda

Eszterházi csirkeragu:

Fantasztikusan finom ez a ragu. Már akkor össze futott a nyál a számban amikor készült. Ahogy főtt, érezhető volt a mustár, a babér és a bor illata, és ettől olyan illatok terjengtek a konyhában, hogy alig vártam hogy kész legyen.

Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemellfilé
  • 2 ek. mustár
  • 1 db vöröshagyma (szeletleve)
  • bors
  • 3 babaérlevél 
  • olaj 
  • 20-20 dkg sárga, és fehérrépa fel kockázva
  • 1 nagyobb vöröshagyma (kockára vágva)
  • 2 db babaérlevél
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3 dl tejföl
  • citromlé
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. liszt
  • só, bors
  • pici cukor

Elkészítés:
A húst már előző este pácoljuk be, a mustár, bors, vöröshagyma, babérlevél és az olaj keverékébe.
Másnap a babért és a hagymát távolítsuk el. Teflon serpenyőben, fedő nélkül addig süssük a pácos husit, amíg elfő a leve. Majd adjuk hozzá a répákat, a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, pároljuk pár percig. Öntsük fel a borral és egy kevés vízzel, dobjuk bele a babért. Takarékon, fedő alatt, pároljuk puhára.
A tejfölből, a lisztből és egy pici víz keverékéből habarást készítünk, és besűrítjük vele a ragut. Mustárral, kevés citromlével és pici cukorral még pikánsabbá tesszük. Tálaljuk tésztával vagy rizzsel.


forrás: mindmegette

Nincsenek megjegyzések: