Fantasztikusan finom ez a ragu. Már akkor össze futott a nyál a számban amikor készült. Ahogy főtt, érezhető volt a mustár, a babér és a bor illata, és ettől olyan illatok terjengtek a konyhában, hogy alig vártam hogy kész legyen.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 2 ek. mustár
- 1 db vöröshagyma (szeletleve)
- bors
- 3 babaérlevél
- olaj
- 20-20 dkg sárga, és fehérrépa fel kockázva
- 1 nagyobb vöröshagyma (kockára vágva)
- 2 db babaérlevél
- 1 dl száraz fehérbor
- 3 dl tejföl
- citromlé
- 1 ek. mustár
- 1 ek. liszt
- só, bors
- pici cukor
Elkészítés:
A húst már előző este pácoljuk be, a mustár, bors, vöröshagyma, babérlevél és az olaj keverékébe.
Másnap a babért és a hagymát távolítsuk el. Teflon serpenyőben, fedő nélkül addig süssük a pácos husit, amíg elfő a leve. Majd adjuk hozzá a répákat, a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, pároljuk pár percig. Öntsük fel a borral és egy kevés vízzel, dobjuk bele a babért. Takarékon, fedő alatt, pároljuk puhára.
A tejfölből, a lisztből és egy pici víz keverékéből habarást készítünk, és besűrítjük vele a ragut. Mustárral, kevés citromlével és pici cukorral még pikánsabbá tesszük. Tálaljuk tésztával vagy rizzsel.
A húst már előző este pácoljuk be, a mustár, bors, vöröshagyma, babérlevél és az olaj keverékébe.
Másnap a babért és a hagymát távolítsuk el. Teflon serpenyőben, fedő nélkül addig süssük a pácos husit, amíg elfő a leve. Majd adjuk hozzá a répákat, a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, pároljuk pár percig. Öntsük fel a borral és egy kevés vízzel, dobjuk bele a babért. Takarékon, fedő alatt, pároljuk puhára.
A tejfölből, a lisztből és egy pici víz keverékéből habarást készítünk, és besűrítjük vele a ragut. Mustárral, kevés citromlével és pici cukorral még pikánsabbá tesszük. Tálaljuk tésztával vagy rizzsel.
forrás: mindmegette
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése