2016. május 30., hétfő

Oreos-habos epertorta:

Nincs is jobb ilyen melegben ebéd után egy ilyen hűsítő fincsiség. Fantasztikusan finom és könnyed édesség. Az oreo és az eper párosításáról nem is beszélve. Mind a kettő imádni való =D
Az eredeti receptben piskótát sütöttek az aljára, én inkább az oreo kekszet választottam.
Hozzávalók:
22 cm-es formához
  • 1 doboz oreo keksz
  • kb.15 dkg olvasztott margarin
  • 30 dkg tejföl
  • 12 dkg cukor
  • 0,5 citrom leve
  • 20 g zselatin
  • 2,5 dl tejszín
  • 0,5 kg eper + 20 dkg a díszítéshez
Elkészítés:
Az oreo kekszet aprítóval zúzzuk szét és keverjük hozzá az olvasztott margarint. Simítsuk a torta forma aljára.
A krémhez az epret  turmix géppel vagy aprítóval pépesítsük és a citrom levével keverjük el . A felét öntsük egy lábosba, adjuk hozzá a zselatint és lassú tűzön főzzük össze. A maradék eperhez alaposan keverjük a cukrot és a tejfölt. Majd kanalanként keverjük hozzá a langyosra hűtött zselés epret. A tejszínből verjünk kemény habot és 2-3 részletben, fakanállal forgassuk a krémhez. A tortaforma oldalát is kibéleltem körbe sütőpapírral, és körbe raktam félbe vágott eper szemekkel. Öntsük rá a krémet a keksz alapra, díszítsük a tetejét és tegyük hűtőbe egy éjszakára. 



Nincsenek megjegyzések: