Nincs is jobb ilyen melegben ebéd után egy ilyen hűsítő fincsiség. Fantasztikusan finom és könnyed édesség. Az oreo és az eper párosításáról nem is beszélve. Mind a kettő imádni való =D
Az eredeti receptben piskótát sütöttek az aljára, én inkább az oreo kekszet választottam.
Elkészítés:Az eredeti receptben piskótát sütöttek az aljára, én inkább az oreo kekszet választottam.
- 1 doboz oreo keksz
- kb.15 dkg olvasztott margarin
- 30 dkg tejföl
- 12 dkg cukor
- 0,5 citrom leve
- 20 g zselatin
- 2,5 dl tejszín
- 0,5 kg eper + 20 dkg a díszítéshez
Az oreo kekszet aprítóval zúzzuk szét és keverjük hozzá az olvasztott margarint. Simítsuk a torta forma aljára.
A krémhez az epret turmix géppel vagy aprítóval pépesítsük és a citrom levével keverjük el . A felét öntsük egy lábosba, adjuk hozzá a zselatint és lassú tűzön főzzük össze. A maradék eperhez alaposan keverjük a cukrot és a tejfölt. Majd kanalanként keverjük hozzá a langyosra hűtött zselés epret. A tejszínből verjünk kemény habot és 2-3 részletben, fakanállal forgassuk a krémhez. A tortaforma oldalát is kibéleltem körbe sütőpapírral, és körbe raktam félbe vágott eper szemekkel. Öntsük rá a krémet a keksz alapra, díszítsük a tetejét és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése