2016. május 30., hétfő

Tönkölylisztes morzsa süti:

Nem csak könnyű elkészíteni ezt a sütit, de nagyon finom könnyed édesség. A receptet Illéskrisz konyháján
találtam. Meggyel is kifogom próbálni =)
Hozzávalók:
  • 25dkg tönköly fehér liszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 10 dkg cukor/xilit
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  •  1 tojás
Töltelékhez:
  • 35 dkg eper
  • 5 ek. cukor/xilit
  • 1/2 citrom leve és héja
  • 2 púpos ek. étkezési keményítő
Elkészítés:
A lisztet a cukrokkal, a sóval, a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, rákockázzuk a vajat és a kezünkkel morzsalékosra dolgozzuk. Sütőpapírral béleljünk ki egy15×20 cm-s formát, szórjuk bele a morzsa felét, és a kezünkkel nyomkodjuk le.
A megmosott epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fel. Keverjük hozzá óvatosan a cukrot, a keményítőt, a citrom levét és héját. Simítsuk a tésztára, és szórjuk rá a maradék morzsát, de ezt már ne nyomkodjuk meg. 



Nincsenek megjegyzések: