2016. május 24., kedd

Élesztő és gluténmentes kenyér:

Ezt a lisztet az Auchanben találtam. Igaz hogy ez sem olcsó, de 4 kis cipó süthető belőle, és így vissza osztva már nem is drága. Glutén,- szója,- tej, tojás és élesztő mentes. Nekem nagyon ízlik ez a kenyér. Igaz kicsit fakó a színe, de finom puha a tésztája, még másnap is. És ami még jó benne, hogy csak vízzel kell elkeverni és 30 perc után kész a kenyérkénk.
Hozzávalók:
1 db kis cipóhoz
  •  250 g glutenix élesztőmentes kenyér lisztkeverék
  • 250 g víz
  • 2 g só
Elkészítés:
Nagyon egyszerű. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A lisztet keverjük el a sóval. Adjuk hozzá a vizet is, és alaposan keverjük össze a masszát. Én egy 22 cm-es torta formában szoktam megsütni. Kibélelem sütőpapírral, és forró sütőbe tolom 30 percre.  A 200 fokot be kell tartani, mert ha előbb betoljuk a kenyeret, vizes marad a közepe.



Nincsenek megjegyzések: