Ezt a lisztet az Auchanben találtam. Igaz hogy ez sem olcsó, de 4 kis cipó süthető belőle, és így vissza osztva már nem is drága. Glutén,- szója,- tej, tojás és élesztő mentes. Nekem nagyon ízlik ez a kenyér. Igaz kicsit fakó a színe, de finom puha a tésztája, még másnap is. És ami még jó benne, hogy csak vízzel kell elkeverni és 30 perc után kész a kenyérkénk.
Elkészítés:
Hozzávalók:
1 db kis cipóhoz
- 250 g glutenix élesztőmentes kenyér lisztkeverék
- 250 g víz
- 2 g só
Nagyon egyszerű. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A lisztet keverjük el a sóval. Adjuk hozzá a vizet is, és alaposan keverjük össze a masszát. Én egy 22 cm-es torta formában szoktam megsütni. Kibélelem sütőpapírral, és forró sütőbe tolom 30 percre. A 200 fokot be kell tartani, mert ha előbb betoljuk a kenyeret, vizes marad a közepe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése