2016. május 19., csütörtök

Sárgarépás-kókuszos keksz:

 Ez megint egy gyorsan elkészíthető finomság.
Hozzávalók:
  • 10 dkg finomra reszelt sárgarépa
  • 10 dkg barna cukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
  • 2 ek. natúr joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1/4 kávéskanál őrölt fahéj
  • díszítéshez dió vagy csoki
Elkészítés:
A hozzávalókat gyúrjuk össze, fóliázzuk le és tegyük hűtőbe 1/2 órára. Formáljunk diónyi gombócokat a tésztánkból, majd tenyerünkkel lapítsuk ki őket, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. A korongok tetejére nyomhatunk egy-egy szem diót. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és 15 percig süssük. Rácson hagyjuk kihűlni. Csokival is meglocsolhatjuk.


Az eredeti recept itt: kifőztük

Nincsenek megjegyzések: