Sokak által jól ismert sütit hozok most, ami a legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető. És mind emellett borzasztóan finom. Elkészíthetjük csak citrom vagy narancshéjjal elkeverve vagy kikeverhetjük cukrozott kakaóporral, hogy csokisabb legyen, vagy ettem már gyümölcs lekvárral kikeverve. Tényleg nagyon finom =D , mi nagyon szeretjük. Én most az egyik felét kakaóporral, a másik felét narancshéjjal kevertem el és így rétegeztem.
Hozzávalók:
22 cm-es tortaformához
- 500 g tejföl (én laktózmentes)
- 10-12 ek. porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 narancs vagy citrom reszelt héja
- 1 csomag Albert vagy háztartási keksz
- 2 ek. cukrozott kakaópor
- gyümölcs és reszelt csoki a díszítéshez
Elkészítés:
A tejfölt osszuk ketté, az egyiket keverjük ki a cukor felével és a narancshéjjal a másikat a kakaóporral és a maradék cukorral.
Kezdjük el
rétegezni a kapcsos torta formába. Alulra kekszet tegyünk, kenjünk rá a
tejfölből, megint keksz, tejföl és így tovább amíg van alapanyag és
ameddig fér a formába. Ilyen egyszerű ... 😄
A tetejét gyümölccsel az reszelt csokival díszítettem. Nem kell bele zselatin, szépen össze fog állni, csak 1 teljes éjszakára vagy napra a hűtőbe kell tenni (ez fontos, különben kemény marad). Másnap szépen le lehet szedni a forma szélét, csak ne feledjétek előtte késsel elválasztani, és majd szépen lehet szeletelni.
A tetejét gyümölccsel az reszelt csokival díszítettem. Nem kell bele zselatin, szépen össze fog állni, csak 1 teljes éjszakára vagy napra a hűtőbe kell tenni (ez fontos, különben kemény marad). Másnap szépen le lehet szedni a forma szélét, csak ne feledjétek előtte késsel elválasztani, és majd szépen lehet szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése