Azért jó ez a kifli recept, mert elkészíthetjük reggeli nagyobb kiflinek vagy vendégváró sós apró falatkáknak. Így is, úgy is remekül helyt áll. Én most reggelihez készítettem el, nagyon finom lett. A kisebb variációt anyósom szokta minden családi eseményre megsütni. A recept is tőle van.
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és 8 cipót formálunk belőle. Itt most nem kell keleszteni. A cipókat egyenként kör alakra, nagyon vékonyra nyújtjuk. 4-et lekenünk sózott margarinnal, a másik 4-et ráfektetjük. A köröket átlósan 4, 8 vagy 16 cikkre vágjuk (attól függ mekkora kifliket szeretnénk, én itt most 4 felé vágtam) és kiflit formálunk belőle. A háromszög szélétől, befelé haladva tekerjük fel, görbíteni nem muszáj. Kivajazott tepsibe tesszük, és letakarva 1 órán át kelesztjük. Utána megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon pirosra sütjük.
- 70 dkg liszt
- 1 dl étolaj
- 2 tojás
- 5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 kefír
- 2 teáskanál só
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és 8 cipót formálunk belőle. Itt most nem kell keleszteni. A cipókat egyenként kör alakra, nagyon vékonyra nyújtjuk. 4-et lekenünk sózott margarinnal, a másik 4-et ráfektetjük. A köröket átlósan 4, 8 vagy 16 cikkre vágjuk (attól függ mekkora kifliket szeretnénk, én itt most 4 felé vágtam) és kiflit formálunk belőle. A háromszög szélétől, befelé haladva tekerjük fel, görbíteni nem muszáj. Kivajazott tepsibe tesszük, és letakarva 1 órán át kelesztjük. Utána megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése