2016. szeptember 25., vasárnap

Diós-szilvás koszorú:

Ez egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető recept.  Aki szereti a tömény édességet(én,én,én...  =D ), az imádni fogja. A receptet Szemiramisz függőkertjében találtam, és mivel volt itthon hozzá minden alapanyag azonnal neki is láttam a sütésének. Csinálhatunk belőle egy nagy ( Olivánál meg tudjátok nézni), vagy több kicsi koszorút.
Hozzávalók:
  • 1 cs. leveles tészta
  • 2 nagy marék dió durvára darálva
  • 1 cs. aszalt szilva vagy mazsola apróra kockázva
  • cukor ízlés szerint (barna cukor is lehet)
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb.5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás a lekenéshez
 
 
Elkészítés:
A leveles tésztát vágjuk több részre (én 4 felé) és nyújtsuk téglalap alakúra. Kenjük meg olvasztott vajjal. Keverjük össze a diót, a szilvát a cukrot, a citromhéjat. Ezt szórjuk rá a vajas tésztára. Nyomkodjuk le egy kicsit és locsoljuk meg még egy kevéske vajjal. Tekerjük fel szorosan, hosszában vágjuk ketté, fordítsuk egymásnak háttal, tekerjük össze, végül csináljunk belőle karikát. A végeit is próbáljuk össze fonni. Kenjük le felvert tojással, 180 fokos sütőben 15 percig süssük.



Nincsenek megjegyzések: