2016. október 19., szerda

Almás műzli szelet:

A hétvégén nagyon "belesek" voltunk. Csináltam pohárkrémet, almás pitét, pogácsát, és mindent felfaltunk nem egészen 2 nap alatt. Vasárnap délután már nekem szegeződött a kérdés -nincs már édesség? - így neki álltam keresgélni valami  receptnek. Így leltem rá erre a müzli szeletre egy újságban.
Hozzávalók:
  • 15 dkg alma (megpucolva, lereszelve)
  • 15 dkg zabpehely
  • 2,5 dkg mandula (durvára darálva)
  • 2,5 dkg dió (durvára darálva)
  • 2,5 dkg szezámmag
  • 2,5 dkg aszalt sárgabarack (én most aszalt szilvát daraboltam bele, nem volt itthon s.bari)
  • 2.5 dkg mazsola
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Az almához keverjünk hozzá minden hozzávalót. Melegítsük a sütőt 200 fokra. A masszát öntsük sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe, kb.1,5-2 cm magas legyen, enyhén nyomkodjuk le, igazítsuk el. Toljuk be a forró sütőbe, és 10 perc alatt süssük meg. Hagyjuk kihűlni, és egy éles késsel szeleteljük fel. Az alját olvasztott csokiba márthatjuk, természetesen úgy sokkal finomabb.
Hűtőben 3-4 napig tartható el.






Nincsenek megjegyzések: