Az ősz egyik legszebb színe a narancssárga. Annyira szépek ilyenkor a fán a levelek, a sárga minden színe megtalálható rajtuk. Csak gyönyörködni tudok a természetben, még a sütőtök színét is imádom. Na és persze az ízét is. Annyira jól esett ma is ez a krémleves. Imádom =D És ami a legjobb hogy tök jó sütiket is lehet belőle sütni. Azt majd legközelebb. Most jöjjön a leves:
Elkészítés:
Hozzávalók:
- 1 közepes sütőtök
- 3 közepes szem burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db picike vöröshagyma
- 3-4 dl húsleveslé
- 2 dl tej
- 2 dl főző tejszín
- só, cukor
- reszelt szerecsendió
- tökmag, zsemlekocka
A tök alját vágjuk le, magozzuk ki, sütőben süssük meg amíg a leves elkészül. Természetesen ezt a lépést ki lehet hagyni, akkor ezt a részt is pucoljuk, kockázzuk. A többi részét hámozzuk meg, kockázzuk fel, tegyünk így a burgonyával is. A hagymákat kevés olajon dinszteljük meg, öntsük fel a húslével (maggi kockás víz is jó ha nincs húsleves). Tegyük bele a tök és burgonya kockákat és öntsük hozzá a tejet is. Főzzük puhára közepes hőfokon. Szórjuk meg ízlés szerint a sóval, kevés cukorral és a szerecsen dióval.
Ha puha a zöldség, botmixerrel pürésítsük, adjuk hozzá a tejszínt, egyet forraljunk rajta és kész is. Zsemlekockával vagy krutonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése