A másik nagy szerelem, a brokkoli krémleves:
A kockára vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát üvegesre pároljuk. Adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit, és a felkockázott burgonyát és répát. Bő fél liter vízzel öntsük fel, és dobjuk bele a leveskockát. Lefedve főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak, majd öntsük bele a tejszínt, és még 10 percig főzzük. A levest mixerrel pépesítsük, utána sózzuk és borsozzuk. 10 dkg sajtot bele reszelünk és hagyjuk olvadni.
Díszítésként szórjunk a leves tetejére még egy kis sajtot.
- 30 dkg burgonya
- 50 dkg brokkoli
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek.olaj
- 1 húsleveskocka
- 2 dl tejszín
- só, bors
- 15 dkg pannónia sajt
A kockára vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát üvegesre pároljuk. Adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit, és a felkockázott burgonyát és répát. Bő fél liter vízzel öntsük fel, és dobjuk bele a leveskockát. Lefedve főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak, majd öntsük bele a tejszínt, és még 10 percig főzzük. A levest mixerrel pépesítsük, utána sózzuk és borsozzuk. 10 dkg sajtot bele reszelünk és hagyjuk olvadni.
Díszítésként szórjunk a leves tetejére még egy kis sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése