2016. október 23., vasárnap

Brokkoli krémleves:

A másik nagy szerelem, a brokkoli krémleves:
Hozzávalók:
  • 30 dkg burgonya
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek.olaj
  • 1 húsleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • 15 dkg pannónia sajt
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát üvegesre pároljuk. Adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit, és a felkockázott burgonyát és répát. Bő fél liter vízzel öntsük fel, és dobjuk bele a leveskockát. Lefedve főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak, majd öntsük bele a tejszínt, és még 10 percig főzzük. A levest mixerrel pépesítsük, utána sózzuk és borsozzuk. 10 dkg sajtot bele reszelünk és hagyjuk olvadni.
Díszítésként szórjunk a leves tetejére még egy kis sajtot.

Nincsenek megjegyzések: