2016. október 25., kedd

Csokis perec:

Már megint sikert arattam itthon =D .Citromhab oldalán találtam ezeket a csodás csokis pereceket.
A recepten annyit változtattam hogy én tettem bele egy pici kukoricalisztet, hogy ropogósabb legyen. Ugyanúgy ahogy a vaníliás karikánál is szoktam.
Hozzávalók:
  • 30 dkg finomliszt
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg dió
  • 25 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 2 tábla  csoki
Elkészítés:
A hozzávalókból gyúrjunk egy nagy gombócot, fóliába csomagolva tegyük hűtőbe fél órára. Lisztezett deszkán nyújtsuk fél cm vastagra, szúrjuk ki perec formával, és toljuk 200 fokra melegített sütőbe, süssük 8-10 percig. Hagyjuk kihűlni, majd mártsuk olvasztott csokiba. Tegyük őket sütőpapírra (erről könnyű lesz majd lehúzni), hagyjuk megszáradni.

Nincsenek megjegyzések: