2016. október 15., szombat

Meggyes-mákos szelet bögrésen:

Gyerekkorom nagy kedvence volt ez a sütemény. Anyukám nagyon sokszor megsütötte nekünk. Most megmutatom.
Hozzávalók:
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre porcukor
  • 1/4 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojás
  • 1 bögre tejföl
  • meggy
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat keverjük össze, vegyítsük hozzá a tejfölt, a tojások sárgáját és a meggyet. A fehérjéből verjünk kemény habot és egy fakanállal, óvatosan forgassuk a masszánkhoz. Toljuk előmelegített légkeveréses sütőbe, és 190 fokon süssük kb. 25 percig.


Nincsenek megjegyzések: