Örültem ennek a receptnek amikor itt rábukkantam. Imádom a túrót, a vaníliás pudingot, így együtt meg mennyei. A töltelék felét megettem =D, mielőtt még megtöltöttem volna a csigákat.
A tölteléket palacsintába is használni fogom, nagyon "bejött" nekünk.
A tölteléket palacsintába is használni fogom, nagyon "bejött" nekünk.
Hozzávalók:
tésztához
- 45 dkg liszt
- 5 dkg friss élesztő
- 7 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 6 dkg puha margarin
- 1 db tojás
- 2 dl tej
- 1 ek. reszelt citromhéj
töltelékhez:
- 1 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
- 4 dl tej
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg mazsola
1 dl tejet langyosítsunk fel, szórjunk bele egy kevéske cukrot, kevés lisztet és morzsoljuk bele az élesztőt. Futtassuk fel.
A lisztet keverjük el a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal. Adjuk hozzá a maradék tejet, a tojást, az élesztős tejet és a margarint. Alaposan gyúrjuk össze, meleg helyen kelesszük 1 órán keresztül. Közben készítsük el a tölteléket:
A pudingot főzzük meg a tejjel és a cukrokkal. Ha kész, húzzuk félre, és apránként keverjük bele a túrót és a mazsolát. Ha nem elég édes, akkor még édesítsük.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki télalap alakúra és fél centi vastagra, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel a hosszabbik oldalától kezdve.
Kb. 2 cm-ként vágjuk fel és fektessük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon hőlégkeveréssel süssük aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése