Nagyon régóta gyűjtögetem a recepteket, kb.10-15 éve biztos, de lehet hogy több. Ami tetszik, azt kitépem az újságból és lefűzöm. Annyi van, hogy egy csomó minden vár még arra hogy kipróbáljam. Ez a receptet is kb. 10 éve találtam egy újságban, és még sosem csináltam meg, és mekkora hiba volt!!! Nagyon-nagyon finom.
A túrót alaposan keverjük el 1 dl tejjel meg a vaníliás cukorral.
A vajat keverjük ki a cukorral és keverjük az előzőekhez. Végül a tejszínt verjük kemény habbá és óvatosan fakanállal forgassuk a krémhez. A maradék 1 dl tejben keverjük el a zselatint, és melegítsük össze. de ne forraljuk. Hűtsük ki, és óvatosan keverjük a túró krémhez.
Egy szögletes formát fóliázzunk ki. Először simítsunk bele egy kevés krémet, tegyük rá a meggy szemeket.
Újból krémet kenjünk, erre tegyük a kivi karikákat.
Kenjük rá a maradék túrókrémet, és fedjük le langyos tejbe áztatott babapiskótával.
Fóliázzuk le, nehogy kiszáradjon és tegyük hűtőbe pár órára. Később borítsuk egy tálra, húzzuk le a fóliát, és szeleteljük fel.
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej + 3 dl langyos
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg gyümölcs cukor
- 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 3 kivi
- magozott meggy
- 1 kis csomag babapiskóta
- 1 cs. zselatin
A túrót alaposan keverjük el 1 dl tejjel meg a vaníliás cukorral.
A vajat keverjük ki a cukorral és keverjük az előzőekhez. Végül a tejszínt verjük kemény habbá és óvatosan fakanállal forgassuk a krémhez. A maradék 1 dl tejben keverjük el a zselatint, és melegítsük össze. de ne forraljuk. Hűtsük ki, és óvatosan keverjük a túró krémhez.
Egy szögletes formát fóliázzunk ki. Először simítsunk bele egy kevés krémet, tegyük rá a meggy szemeket.
Újból krémet kenjünk, erre tegyük a kivi karikákat.
Kenjük rá a maradék túrókrémet, és fedjük le langyos tejbe áztatott babapiskótával.
Fóliázzuk le, nehogy kiszáradjon és tegyük hűtőbe pár órára. Később borítsuk egy tálra, húzzuk le a fóliát, és szeleteljük fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése