2017. január 6., péntek

Sajtos rúd:

Végre meg van a legjobb sajtos rúd receptje, Márti kolléganőmtől. Nagyon finom, napokig omlós, és ebből a mennyiségből rengeteg lesz. Szilveszterre sütöttem meg, és nagyon hamar elfogyott. A legjobb rágcsa, köszi Márti =D

Hozzávalók:
  • 75 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg zsír
  • 2 db tojás + 1 a kenéshez
  • 1 cs. élesztő
  • 1 ek. só
  • 1 ek. tejföl
  • reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet keverjük el a sóval, morzsoljuk bele az élesztőt, a margarint és a zsírt. Adjuk hozzá a tojásokat és a tejfölt. Dolgozzuk össze alaposan (ha nem akar összeállni, adjunk hozzá még egy kis tejfölt) , gyúrjunk belőle gombócot, fóliázzuk le és tegyük hűtőbe 2-3 órára.
Nyújtsuk vékonyra, kenjük le a tojással, szórjuk meg a sajttal és vágjuk vékony csíkokra.
Tegyük sütőpapírral tepsibe, és 210 fokos sütőben süssük 15 percig. Tegyük rácsra és hagyjuk hűlni és jól megszáradni. Akár 1 napig is hagyhatjuk száradni, de másnaptól már dobozban vagy zacskóban tároljuk.



Nincsenek megjegyzések: