2017. február 24., péntek

Banános-csokis fánk:

Hmm, de nyami ez a fánk. Megint csak sütőporos fánkot készítettem, banánnal töltve csokival meglocsolva. Szerintem nem is kell többet mondanom róla.... =D
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 tk. vaj
  • 1 dl tej
  • 1 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tk. citrom reszelt héja
  • 1 tk. sütőpor
  • csipet só
  • 2 db banán
  • olvasztott csoki
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a sóval és a citrommal keverjük el. Adjuk hozzá a tejet, vajat, tojást a kétféle cukrot és gyúrjuk össze. Csináljunk 12 db gombócot, és gyúrjunk a közepébe az ujjnyi vastagra felkarikázott banánból egy-egy karikát.
Bő, nem túl forró (közepes hőmérsékleten) olajban süssük ki.
Ne süssük forró olajban mert nem fog megsülni a közepe, nyers marad.
Végül locsoljuk meg olvasztott csokival.



Nincsenek megjegyzések: