Nincs is jobb mint egy pille könnyű desszert egy nehéz ebéd után.
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Az egyik narancs héját reszeljük le, levét facsarjuk ki, tegyük félre.
A többi narancs tetejét vágjuk le (ez lesz a kalapja), a gyümölcshúst egy éles késsel vágjuk ki belőle, és csavarjuk ki a levét. Összesen kb. 3 dl narancslének kell lennie.
Egy lábosban olvasszuk fel a vajat, keverjük bele a lisztet. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a héjat, a levet, a cukrot. Tegyük vissza a tűzhelyre és folytonos keveréssel főzzük sűrű krémmé, hagyjuk hűlni.
A narancshéjakat csomagoljuk egyesével alufóliába.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá és forgassuk a narancs krémhez.
A narancsokat állítsuk hőálló tálba, és töltsük meg a krémmel. Süssük 20 - 25 percig. Kicsit hagyjuk hűlni, tegyük rá a tetejüket, porcukorral díszítsük.
Eredeti recept Benke Laci bácsitól.
Hozzávalók:
- 5 db egyforma méretű narancs
- 40 g vaj
- 40 g liszt
- 50 g cukor
- 3 tojásfehérje
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Az egyik narancs héját reszeljük le, levét facsarjuk ki, tegyük félre.
A többi narancs tetejét vágjuk le (ez lesz a kalapja), a gyümölcshúst egy éles késsel vágjuk ki belőle, és csavarjuk ki a levét. Összesen kb. 3 dl narancslének kell lennie.
Egy lábosban olvasszuk fel a vajat, keverjük bele a lisztet. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a héjat, a levet, a cukrot. Tegyük vissza a tűzhelyre és folytonos keveréssel főzzük sűrű krémmé, hagyjuk hűlni.
A narancshéjakat csomagoljuk egyesével alufóliába.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá és forgassuk a narancs krémhez.
A narancsokat állítsuk hőálló tálba, és töltsük meg a krémmel. Süssük 20 - 25 percig. Kicsit hagyjuk hűlni, tegyük rá a tetejüket, porcukorral díszítsük.
Eredeti recept Benke Laci bácsitól.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése