A hétvégén Benke Laci bácsi receptjét választottam, ez volt a szombati főétel. Már nagyom sokszor elkészítettem, nagyon finom. Desszertnek pedig a narancs szufléját sütöttem meg. Olvastam a neten hogy kritizálták szegénykét és mennyire a lelkére vette. Én egyet tudok erre csak mondani: a világbajnoki címet kiérdemelni lehet, blogger pedig bárkiből lehet.
Elkészítés:
Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell
- 1 ek. olaj
- 2,5 dkg vaj
- 1 dl fehérbor
- 2,5 dl főzőtejszín
- só, bors
- 2 dkg paradicsompüré
- 2 apróra vágott hagyma
- 10 dkg vékony csíkokra vágott csemege uborka
- mustár ízlés szerint
Szeleteljük fel a húst vékony csíkokra. Az olaj és a vaj felét olvasszuk fel, és pirítsuk meg rajta a hagymát, majd adjuk hozzá az uborkát. Szedjük ki egy tálba, tegyük félre.
A maradék vajat és olajat tegyük a serpenyőbe, és süssük meg a hús csíkokat, sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá a bort, és pár perc alatt párologtassuk el az alkoholt. Tegyük hozzá az uborkás hagymát adjuk hozzá a paradicsompürét, a tejszínnel elkevert mustárt és forraljuk össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése