2017. október 7., szombat

Kakaós gumisüti:

A jól bevált gumisütit akartam a hétvégén elkészíteni, amit még egy régi kolléganőmtől kaptam receptet, de egy kicsit böngészve még a neten, Illéskrisznél bukkantam rá erre a gumisüti verzióra ami azonnal megtetszett. Nem négy féle színt és ízt használt, hanem csak kettőt, és igen finom lett.
Finom, habos, könnyed édesség.
Hozzávalók a barna réteghez : (a mennyiséget duplázni kell, ez csak egy réteg hozzávalói)
  • 3 tojás 
  • 5 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. keserű kakaópor
  • 2 ek. zselatin
 a fehér réteghez:
  • 4 dl tejföl
  • 7 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. zselatin



Elkészítés:
A barna részhez a tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaóport. A fehérjéből verjünk kemény habot.
1,5 dl vizet felmelegítünk és beletesszük a zselatint, teljesen felolvasszuk (forralni nem kell).
A meleg zselatint hozzákeverjük több részletben a kakaós krémhez. A masszát öntsük  20*30 cm-s formába, és hagyjuk összeállni a hűtőben. Ez kb. 15-20 perc. Fontos hogy teljesen megdermedjen, hogy ne csússzanak egymásba a rétegek.
A fehér részhez a tejfölt keverjük ki a cukrokkal.
1,5 dl vizet a zselatinnal felmelegítünk és a krémhez keverjük. Ezt a megdermedt rétegre öntjük, és megint hűtőbe tesszük.
A rétegeket megismételjük. 


Nincsenek megjegyzések: